Mass Market

Mass Market, an award-­winning visual effects studio, engaged Assembledge+ to design their New York City office space, located in SoHo. The client requested a design that would set off the simple office program and provide a vibe echoing the film industry.

The workplace can be described as a ship’s model in a bottle. A finely detailed piece is inserted into a typical New York City storefront commercial space. Steel sliding doors separate each working space from the hallway and the communal area.

The main element of the interior is an angled partition, made of backlit polycarbonate wall causing the twofold; its commigrate plastic cladding causes the wall to glow within – like a monitor – creating a sense of motion; and serves to funnel the users throughout space.

Location: New York, New York

Size: 

Design Team:

Photography: