Vista Residence

The modestly scaled Vista residence in Los Angeles’ Melrose neighborhood is a remodel of an existing mid-century house.

The charge of the project was to expand the interior spaces by creating an open floor plan and building an addition integrated with the rest of the house, resulting in a contemporary, functional home that is appreciative of its original details.

The interior spaces are finished with timeless materials and restrained color palette including walnut cabinetry and dark stain oak flooring. Outside, concrete, plaster, and aluminum contribute to the minimal palette, enhanced by temperate landscaping.

The back yard and living areas are connected through operable glass doors, providing an uninterrupted flow between indoors and outdoors. A wooden trellis protects protect the master bedroom from the Southern sun exposure and at the front of the house shadows the main entrance.

 

Location: Los Angeles, California

Completion: 2014

Size: 1,850 sf

Project Team: David Thompson (Principal in Charge) and Gregory Marin

Landscape: Fiore Landscape Design

Photography: Michael Weschler