Pin it!
Stoneridge Residence

Stoneridge Residence

Los Angeles, California

Located along the scenic Mulholland Drive in the hills of Bel Air, the Stoneridge Residence is a renovation of an estate home.

Sitting on a uniquely perched site overlooking the San Fernando Valley, the renovation reconnects the residence with its site through large restructured openings and a comprehensive landscaping effort. Along with its expansive lawn and native vegetation, the back yard focal piece is an Olympic-sized infinity-edge pool and Barragan inspired water feature.

A second-floor addition, looking out on to the back yard and San Fernando Valley unifies the building made of a large mass of brick-faced forms. One was the design goals was to retain and celebrate the original exterior and compliment it with large expanses of glass and dark steel support elements.

The interior spaces are affiliated with a focus on elemental wood and stone materials. The ground floor includes a large working kitchen, a family room, and an appointed home theater. It is centered by an entry gallery that houses a custom designed rough-sawn lumber staircase with a rippling, custom-molded wall that gives the illusion of a fabric curtain blowing in the wind. Three children’s/guest bedrooms and an open-flowing 2100 sq ft master bedroom suite is located on the second floor.

The project was given the distinct honor of being the Product Showcase House for the Avenues of Art & Design (the design district of West Hollywood) in collaboration with Luxe Magazine. 

 

Completion: October 2010
Area: 11,781 sf
Design Team: Assembledge+ | David Thompson, Michael MacDonald, Jeremy Stoddart, Jennifer Rios, Kevin Southerland & Brooks Dunn
Developer & Interior Design: Billy Rose
Contractor: Dobkin Construction
Structural Engineering: John Labib & Assoc.
Landscape Designer: Environmental Design Studio
Photography: Michael Weschler Photography

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedIn