Beverly Grove Residence

Project Desciption

Composed of simple geometries, the Beverly Grove Residence is a two-story home situated within the verdant Hollywood Hills.

The building envelope is conceived of as a canvas that brings together texture, warmth and harmony, while simultaneously engaging notions of contrast and separation.

A horizontal band separates the home into two portions. The lightly painted Extira panels of the lower portion ground the residence.  The upper portion, composed of Western Red Cedar siding, connects the architecture with the natural environment and brings in color and warmth. A black fascia and metal reveal sharpen the material contrast and give buoyancy to the roof.

The material separation also serves to express the lower floor which opens to the pool deck, extending the living area to the surrounding landscape and creating an indoor-outdoor entertainment zone with expansive views of downtown Los Angeles.

Inside, cabinetry by Henrybuilt, including a custom-built integrated kitchen, creates a sense of cohesiveness, enhancing the spaces with refinement, functional sophistication, and quality craftmanship.

An oak staircase with painted steel railings rises to the second floor, while double-height windows fill the space with natural light. The upper floor is reserved for guest rooms and a primary suite that extends to the south-facing deck—an invitation to enjoy the natural vistas.

 

 

 

 

 

Details

Location: Beverly Hills, California

Size: 2,540 sf

Design Team: David Thompson (Principal-in-Charge), Ignacio Bruni

Construction: Collaborative Construction

Landscape: Fiore Landscape Design

Photography: Roger Davies