Leslie Lane Residence

Project Desciption

Nestled among the swanky 1960’s tract development known as the Trousdale Estates, the Leslie Lane Residence is a remodel with an attempt to capture and enhance the true spirit of the regional mid-century movement.

The extensive remodel of the one-story house involved expanding the existing space to emphasize an open living plan and supplementing the mid-century elements with contemporary aesthetics. The addition involved pulling the roof all the way around and constructing a new wing featuring guest bedrooms and a double garage.

A heavy roof, acting as sun protection, shelters and marks the entrance to the house which connects the arrival area with the living room. The glass door and glass wall built on the left side to the entrance opens the indoor area to both sides of the house, creating a sense of transparency and openness.

Indoors, the open floor plan connects the living area, family room, kitchen, and dining area that is elevated by a few steps. The walls of sliding glass spill into the kitchen, living area, and the master bedroom into the large grassy yard and pool, blurring the boundary between indoor and outdoor spaces.  The master bathroom features a custom-made resin bathtub and sink, and a slotted skylight that floods the place with natural light.

A minimalist palette of terrazzo floors, stainless steel columns, and walnut kitchen cabinets, brings a sense of warmth to space and assists in bringing this vintage house into 21st-century living.

 

 

 

 “Jetsons-era chic”

–   Architectural Record

 

 

 

“A clear view of the area’s architectural past, with a vision ahead to the future”

–   Atomic Ranch

 

 

 

Details

Location: Beverly Hills, California

Size: 5,000 sf

Design Team: David Thompson (Principal-in-Charge), Brooks Dunn

Photography: Michael Weschler

Awards

2008 Watermark Awards: Builder Magazine, Grand Award – Best Kitchen