Aether Headquarters

Born out of the desire for men’s and women’s collection to look at home in the city but withstand the outdoors, Aether’s products reflect a pure expression of form and function. Aether Apparel engaged Assembledge+ to renovate an existing 1953 bow truss building and design a new, dynamic headquarters to echo the brand’s value and provide for a transparent and creative workspace.

The solution endeavored to celebrate the original building by opening up the original structure and creating a communal and flexible workspace, partitioned into workstation areas, a design studio, communal areas and a conference room adjacent to a showroom.

Large window openings along the southern concrete façade fill the space with natural light and contribute to the sense of openness. The project’s clean lines, predominately white interiors with wooden details and exposed warehouse space are a reflection of Aether’s visual identity.

In the spirit of their extreme passion for the environment, the client requested the space to utilize solar energy for all the electrical requirements. A cooled roof made of foam was utilized to allow for all the wood structure and decking to be exposed while reflecting 80% of the sun’s ray. Outside, a canopy composed entirely out of solar panels provides shade from the southern sun, while providing enough solar energy to power the entire office, with 30% extra to put back into the grid.

Location: Hollywood, Los Angeles, California

Size: 9,506 sf

Project Team: David Thompson (Principal-in-Charge), Jennifer Rios

Interior Design: Alison West

Photography: Michael Weschler